Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Részeges csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db csirke
  • 2 dl fehérbor
  • 20 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2 dl tejföl
  • só

Elkészítése

Egy nagy, mély tűzálló tálat hajszálvékony szalonnaszeletekkel kibélelünk. A feldarabolt csirkét a tálba fektetjük, majd szalonnaszeletekkel befedjük. A húst csak akkor sózzuk meg, ha a szalonna nem túl sós. A bort aláöntjük, majd a tál tetejét alufóliával lefedjük, és előmelegített, forró sütőben kb. 30 percig sütjük.

Amikor letelt az idő, a fóliát levesszük, és a pecsenyelébe keverjük a tejfölt. Ezzel a boros-tejfölös lével locsolgatva erős lángon tovább sütjük, amíg a csirke szépen megpirul. A bor íze nem lesz domináns, de különleges, finom zamatot ad a csirkének.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/reszeges-csirke-3/