Hozzávalók:
Csirkéhez:
- 1 dl olaj
- 2 vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 ek ketchup
- 1 kk méz
- só
- bors
- ételízesítő
- majoranna
- 1 dl fehér bor
- 0,5 kg csirkemell
Kroketthez:
- 25 dkg krumpli
- 25 dkg liszt
- 1 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 1 tojás
- só
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra vágjuk.
A szószt elkészítjük: az olajon a lereszelt hagymákat megdinszteljük, ebbe kerül a ketchup, só, majoranna, bors, ételízesítő, méz, és végül a fehérbor. Összefőzzük a fűszeres keveréket, majd a csirkét beletesszük a szószba, összekeverjük.
Jénai tálba öntve, sütőben megsütjük. (180 fok)
A krumplit sós vízben megfőzzük, majd átnyomjuk krumplinyomón. Beletesszük a langyos tejben felfuttatott élesztőt, sót, lisztet, tojást. Összedolgozzuk, és legalább fél óráig állni hagyjuk.
Utána kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a kis nudlikat. Forró olajban megsütjük.