Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Szárnyas receptek

Részeges csirkecomb

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A részeges csirkecomb finom, omlós húsétel, amelyet a fehérbor és a füstölt szalonna tesz különlegessé. Előkészítése nem bonyolult, mégis tartalmas, ízes fogás, amely sült burgonyával tálalva tökéletes ebéd vagy vacsora lehet.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.08.18.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés

A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, sózzuk és befűszerezzük szárnyas fűszerkeverékkel, borssal és majoránnával. Ha van rá idő, ezt akár előző nap is megtehetjük, így a hús még zamatosabb lesz. A vöröshagymát megpucoljuk, négybe vágjuk, a fokhagymát meghámozzuk, a szalonnát vékony szeletekre vágjuk.

Sütés

A combokat tepsibe tesszük, mindegyik tetejére egy szelet szalonnát fektetünk. A húsok közé elosztjuk a fokhagymagerezdeket és a vöröshagymát. Aláöntjük a fehérbort, majd lefedve (alufóliával) egy órán át sütjük. Ezután a fóliát levesszük, és további 20–30 percig sütjük, amíg a combok szép piros színt kapnak.

Tipp

Köretként sült burgonya illik hozzá, de párolt rizs vagy friss saláta mellé is remekül tálalható. Ha intenzívebb ízt szeretnénk, a bor mellé kevés húslevest is önthetünk a tepsibe.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is