Elkészítése
Előkészítés
A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, sózzuk és befűszerezzük szárnyas fűszerkeverékkel, borssal és majoránnával. Ha van rá idő, ezt akár előző nap is megtehetjük, így a hús még zamatosabb lesz. A vöröshagymát megpucoljuk, négybe vágjuk, a fokhagymát meghámozzuk, a szalonnát vékony szeletekre vágjuk.
Sütés
A combokat tepsibe tesszük, mindegyik tetejére egy szelet szalonnát fektetünk. A húsok közé elosztjuk a fokhagymagerezdeket és a vöröshagymát. Aláöntjük a fehérbort, majd lefedve (alufóliával) egy órán át sütjük. Ezután a fóliát levesszük, és további 20–30 percig sütjük, amíg a combok szép piros színt kapnak.
Tipp
Köretként sült burgonya illik hozzá, de párolt rizs vagy friss saláta mellé is remekül tálalható. Ha intenzívebb ízt szeretnénk, a bor mellé kevés húslevest is önthetünk a tepsibe.
