Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Részeges csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál durvára őrölt bors
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • 1 kávéskanál majoránna
  • szárnyas fűszerkeverék
  • só
  • bors

Elkészítése

Előkészítés

A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, sózzuk és befűszerezzük szárnyas fűszerkeverékkel, borssal és majoránnával. Ha van rá idő, ezt akár előző nap is megtehetjük, így a hús még zamatosabb lesz. A vöröshagymát megpucoljuk, négybe vágjuk, a fokhagymát meghámozzuk, a szalonnát vékony szeletekre vágjuk.

Sütés

A combokat tepsibe tesszük, mindegyik tetejére egy szelet szalonnát fektetünk. A húsok közé elosztjuk a fokhagymagerezdeket és a vöröshagymát. Aláöntjük a fehérbort, majd lefedve (alufóliával) egy órán át sütjük. Ezután a fóliát levesszük, és további 20–30 percig sütjük, amíg a combok szép piros színt kapnak.

Tipp

Köretként sült burgonya illik hozzá, de párolt rizs vagy friss saláta mellé is remekül tálalható. Ha intenzívebb ízt szeretnénk, a bor mellé kevés húslevest is önthetünk a tepsibe.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/reszeges-csirkecomb/