Elkészítése
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon üvegesre dinszteljük. A tűzről levéve megszórjuk őrölt csemege paprikával, majd hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott csirkemájat. Összeforgatjuk, és kevés vízzel felöntjük.
Sóval, borssal és delikáttal ízesítjük. Hozzáadjuk a felkarikázott zöldpaprikát és a felkockázott paradicsomot. Amikor felforr, belekeverjük a lecsót is. A májat fedő alatt addig főzzük, amíg teljesen megpuhul, és a szaft kissé besűrűsödik.
Közben a burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk vagy félbevágjuk, majd sós vízben puhára főzzük. A resztelt májat melegen, főtt burgonyával tálaljuk.
Tipp
A májat érdemes óvatosan keverni, mert könnyen törik. Ha szeretnénk, a lecsót egy kevés csípőssel is gazdagíthatjuk. Friss petrezselyemmel megszórva még kellemesebb az összhatás.
