Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A májhoz: 0,5 kg hártyáitól megtisztított csirkemáj 1 nagyobb fej vöröshagyma 1 tv paprika 1 tk fűszerpaprika 1 tk majoránna 1 tk törött bors csipet cayenne bors 2 ek kókuszzsír só A körethez: 0,5 kg paszternák 1 hüvelyujjnyi friss gyömbér 10-12 szál snidling 1 kk kókuszzsír só, bors Elkészítése: A vöröshagymát és a paprikát ketté, majd […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Bodnár Éva
Beküldte: 2017.02.10.

Elkészítése

Hozzávalók:
A májhoz:

  • 0,5 kg hártyáitól megtisztított csirkemáj
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 tv paprika
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 tk majoránna
  • 1 tk törött bors
  • csipet cayenne bors
  • 2 ek kókuszzsír

A körethez:

  • 0,5 kg paszternák
  • 1 hüvelyujjnyi friss gyömbér
  • 10-12 szál snidling
  • 1 kk kókuszzsír
  • só, bors


Elkészítése:

A vöröshagymát és a paprikát ketté, majd nagyon vékonyra vágtam, 2 ek. kókuszzsíron kevés sóval, fedő alatt addig pároltam, amíg a saját levét elfőtte.

Megszórtam piros paprikával, hozzáraktam a hártyáitól megtisztított, nagyobb csíkokra vágott májat, ízesítettem törött- és cayenne borssal, majoránnával és amikor elkészült sóval.Közben a a

paszternákot megtisztítottam, karikákra vágtam és sós vízben puhára főztem. Leszűrve beleraktam az aprító gépbe, hozzávágtam egy ujjnyi friss gyömbért, a snidlinget, sóztam, borsoztam és 1 kk. kókuszzsírral pürésítettem.

[box style=”info”]A paszternák manapság reneszánszát éli. Én nagyon szeretem, mert jól helyettesíthető vele a krumpli. Élettani hatásai sokkal jobbak, mint a krumplié.

Fehérje- és ásványi anyagtartalma (vas, kalcium és foszfor) magas, kiváló rost-, B- és C-vitamin forrás. A növényi rostok azzal, hogy élénkítik a bélműködést csökkentik a koleszterinszintet, szabályozza a vércukor-tartalmat is.

Kalcium- és foszfor tartalma jótékonyan befolyásolja a csont anyagcseréjét, illóolaj-tartalma révén pedig vizelethajtó, görcsoldó. Legelőnyösebb tulajdonsága a vizelethajtó hatás, tisztítja a vesét és az epét, elősegíti a gyomor és az emésztőrendszer működését.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Bodnár Éva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is