Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 csirkemell filé
- 50 dkg rizike gomba
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír (kacsa, liba)
- 1 bögre rizottó rizs
- 5 dkg vaj
- 1 dl száraz fehérbor
- 5 dkg parmezán sajt, reszelt
- 2,5 bögre forró csirke alaplé (vagy forró víz)
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
A csirkehúst csíkokra, a gombát megtisztítás után tetszőleges formára vágom.
A zsíron megfonnyasztom az apró kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Hozzáadom a csirkehúst, őrölök rá kevés borsot és zsírjára pirítom, majd a gombát is beleteszem és ezt is megpirítom.
Belerakom a vajat és a rizst és üvegesre pirítom. Csak ezután sózom.
Hozzáöntöm a bort és megvárom még a rizs magába szívja, majd fokozatosan adagolva az alaplét, folyamatos kevergetés mellett készre főzöm a rizst.
Végül belekeverem a reszelt sajtot és forrón tálalom.


