Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rizságyon sült csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szál sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 bögre gyors rizs
  • 800 g csirkecomb
  • 2 evőkanál tejföl
  • 0,5 kávéskanál kari fűszer
  • 0,5 kávéskanál őrölt bors
  • 3 bögre húsleves alaplé vagy víz
  • só
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítése

A tejfölben jól elkeverjük a kari-t, borsot és sót, majd ebbe a masszába forgatjuk a combokat és hagyjuk a hűtőben pácolodni legalább fél órát.

Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát és puhulásig dinszteljuk.

A hagymás-sárgarépát egy jénai tál vagy tepsi aljára simítjuk. Erre öntjük majd a nyers rizst és nyakon öntjük az egészet az alaplével. Ízlés szerint még sózhatjuk és fűszerezhetjük.

Végül a rizsre helyezzük a combokat is a tejfölös páccal együtt.

Lefedve, 190 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 60 percig. Az utolsó 15 perce levesszük a fedőt/fóliát.

[box style=”info”]Én ma friss sárgarépa helyett már lereszelt, fagyasztott sárgarépát használtam (sárgarépa, zeller és petrezselyem lereszelt keveréke)./box]

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/rizsagyon-sult-csirkecomb/