Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egész csirke

Rizses csirke

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csirkék bőrét lehúzzuk, a csirkéket kisebb darabokra vágjuk, és annyi csontot kiszedünk belőlük, amennyit csak tudunk. A csontból és bőrből levest is főzhetünk. Az olajban megpirítjuk a húsdarabokat, majd hozzáadjuk a rizst, és erős tűzön együtt sütjük tovább. Egy másik edényben kiolvasztjuk a csíkokra vágott füstölt szalonnát, majd hozzáadjuk a megtisztított, laskára vágott zellert […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.01.23.

Hozzávalók

Elkészítése

A csirkék bőrét lehúzzuk, a csirkéket kisebb darabokra vágjuk, és annyi csontot kiszedünk belőlük, amennyit csak tudunk. A csontból és bőrből levest is főzhetünk. Az olajban megpirítjuk a húsdarabokat, majd hozzáadjuk a rizst, és erős tűzön együtt sütjük tovább.

Egy másik edényben kiolvasztjuk a csíkokra vágott füstölt szalonnát, majd hozzáadjuk a megtisztított, laskára vágott zellert és a cikkekre vágott gombát. Kb. 3-4 percig pároljuk, majd a rizses húshoz öntjük, és felengedjük a borral.

A fűszereket és a húsleveskockát is hozzáadjuk, lefedve lassan puhára pároljuk. Az elfőtt bort szükség esetén vízzel pótoljuk. A szalonna sótartalmától függően sózzuk. Nyáron paradicsomkarikákkal díszíthetjük a tálat, télen pedig reszelt sajttal tálalhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is