Elkészítése
A csirkék bőrét lehúzzuk, a csirkéket kisebb darabokra vágjuk, és annyi csontot kiszedünk belőlük, amennyit csak tudunk. A csontból és bőrből levest is főzhetünk. Az olajban megpirítjuk a húsdarabokat, majd hozzáadjuk a rizst, és erős tűzön együtt sütjük tovább.
Egy másik edényben kiolvasztjuk a csíkokra vágott füstölt szalonnát, majd hozzáadjuk a megtisztított, laskára vágott zellert és a cikkekre vágott gombát. Kb. 3-4 percig pároljuk, majd a rizses húshoz öntjük, és felengedjük a borral.
A fűszereket és a húsleveskockát is hozzáadjuk, lefedve lassan puhára pároljuk. Az elfőtt bort szükség esetén vízzel pótoljuk. A szalonna sótartalmától függően sózzuk. Nyáron paradicsomkarikákkal díszíthetjük a tálat, télen pedig reszelt sajttal tálalhatjuk.
