Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rizses csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 kisebb csirke
  • 20 dkg rizs
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kis fej zeller
  • 20 dkg gomba
  • 2 dl fehérbor
  • 1,5 evőkanál olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só
  • 1 késhegynyi majoránna
  • 1 csipet bazsalikom
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db húsleveskocka

Elkészítése

A csirkék bőrét lehúzzuk, a csirkéket kisebb darabokra vágjuk, és annyi csontot kiszedünk belőlük, amennyit csak tudunk. A csontból és bőrből levest is főzhetünk. Az olajban megpirítjuk a húsdarabokat, majd hozzáadjuk a rizst, és erős tűzön együtt sütjük tovább.

Egy másik edényben kiolvasztjuk a csíkokra vágott füstölt szalonnát, majd hozzáadjuk a megtisztított, laskára vágott zellert és a cikkekre vágott gombát. Kb. 3-4 percig pároljuk, majd a rizses húshoz öntjük, és felengedjük a borral.

A fűszereket és a húsleveskockát is hozzáadjuk, lefedve lassan puhára pároljuk. Az elfőtt bort szükség esetén vízzel pótoljuk. A szalonna sótartalmától függően sózzuk. Nyáron paradicsomkarikákkal díszíthetjük a tálat, télen pedig reszelt sajttal tálalhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/rizses-csirke-2/