Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rizses kacsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg kacsahús (szárnnyal és nyakkal készítettem)
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés zsiradék
  • 1 szál sárgarépa
  • 0,75 bögre zöldborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • só
  • 2 bögre rizs

Elkészítése

A kacsahúst megmossuk és feldaraboljuk.

A vöröshagymát kockákra vágjuk, majd megfonnyasztjuk a felhevített zsiradékon. Hozzáadjuk a húst, az apróra vágott sárgarépát, a felaprított petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát és a fűszereket.

Felöntjük fél liter vízzel vagy erőlevessel, hogy épp csak ellepje és lassú lángon fedő alatt addig főzzük, amíg a hús megpuhul, a végén az elfőtt folyadékot vízzel pótoljuk.

Ezután beletesszük a friss vagy mirelit zöldborsót és a rizst, jól elkeverjük, fedővel lefedjük és lekapcsoljuk alatta a lángot.

Időnként rákeverünk és hagyjuk, hogy a rizsszemek megpuhuljanak.

Kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/rizses-kacsa/