Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rizses római csirkemáj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg szalonna
  • 3 dl rizs
  • 0,5 kg gomba
  • 0,5 kg spárgatök
  • 15 dkg csemegekukorica
  • 4 db zöldhagyma
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 szem paradicsom
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • bors
  • só

Elkészítése

A római tálat fél órára hideg vízbe áztatjuk. Közben előkészítjük a hozzávalókat: a csirkemájat megmossuk, a hártyáját lehúzzuk, és egy kis tálba félre tesszük. A gombafejeket megtisztítjuk és szintén félre tesszük. A zöldhagymát vékony karikára szeleteljük, a vöröshagymát apróra kockázzuk. A spárgatököt megtisztítjuk és felkarikázzuk, a fokhagyma gerezdeket aprókockára vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk.

Ezután a római tál alját kivesszük a vízből, és szalonna szeletekkel kibéleljük. A bögre rizst egyenletesen ráöntjük. Rátesszük a felkarikázott tököt, a csemegekukorica felét, majd megszórjuk majoránnával. Erre kerül a csirkemáj, lilahagyma, gombafejek, zöldhagyma karikák, fokhagyma, só és bors. Végül egyenletesen elterítjük a felkockázott paradicsomot és a maradék csemegekukoricát is, majd 3 dl vizet öntünk rá. A római tál tetejét is rátesszük, a sütőt begyújtjuk, és betesszük. 10 percig teljes lángon sütjük, majd 200 °C-on 50 percig sütjük tovább.

Ezután kivesszük a sütőből, levesszük a római tál tetejét, és reszelt sajttal megszórjuk. Visszatesszük tető nélkül még 10 percre, amíg a sajt szétolvad. Végül kivesszük, és még melegen tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/rizses-romai-csirkemaj/