Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Római tálban sült almás kacsahús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab kacsacomb
  • 1 db kacsamell
  • 3 db alma

Fűszerek

  • só
  • paprika
  • curry
  • petrezselyem
  • bors
  • zsálya
  • kakukkfű
  • oregánó
  • rozmaring
  • szerecsendió virág

Elkészítése

A kacsacombokat és a kacsamellet alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük. A bőrös részt éles késsel beirdaljuk, ügyelve arra, hogy ne vágjunk bele a húsba. A fűszereket összekeverjük, majd alaposan bedörzsöljük a húsokat. Érdemes legalább 30 percig állni hagyni, hogy a fűszerek jobban átjárják a húst.

A római tálat legalább 1 órára vízbe áztatjuk. Ezután a tál aljára kevés vizet öntünk, majd belehelyezzük a befűszerezett húsokat és az egészben hagyott almákat.

A tálat lefedve előmelegített sütőben 220°C-on kb. 20 percig sütjük, majd a hőfokot 180°C-ra csökkentve további 1-1,5 órán át sütjük. A sütés utolsó 20 percében levesszük a római tál tetejét, hogy a hús bőre ropogósra süljön.

A megsült húsokat fogyasztásig alufóliával letakarjuk, hogy ne száradjanak ki.

Köretnek petrezselymes újburgonyát és erdei gombamártást készíthetünk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/romai-talban-sult-almas-kacsahus/