A kacsacombokat és a kacsamellet alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük. A bőrös részt éles késsel beirdaljuk, ügyelve arra, hogy ne vágjunk bele a húsba. A fűszereket összekeverjük, majd alaposan bedörzsöljük a húsokat. Érdemes legalább 30 percig állni hagyni, hogy a fűszerek jobban átjárják a húst.
A római tálat legalább 1 órára vízbe áztatjuk. Ezután a tál aljára kevés vizet öntünk, majd belehelyezzük a befűszerezett húsokat és az egészben hagyott almákat.
A tálat lefedve előmelegített sütőben 220°C-on kb. 20 percig sütjük, majd a hőfokot 180°C-ra csökkentve további 1-1,5 órán át sütjük. A sütés utolsó 20 percében levesszük a római tál tetejét, hogy a hús bőre ropogósra süljön.
A megsült húsokat fogyasztásig alufóliával letakarjuk, hogy ne száradjanak ki.
Köretnek petrezselymes újburgonyát és erdei gombamártást készíthetünk.