Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ropogós csirke szárnyak burgonya ágyon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 kg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • só
  • szárnyas fűszerkeverék
  • 1 evőkanál durvára őrölt bors
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál fokhagyma granulátum
  • 1 kávéskanál szárított rozmaring
  • 2 evőkanál libazsír

Elkészítése

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, és a végeit levágjuk. Sóval és durvára darált borssal alaposan befűszerezzük. A burgonyát és a vöröshagymát meghámozzuk, majd nagyobb cikkekre vágjuk. A burgonyát megsózzuk, összekeverjük a zsiradékkal, és szárított rozmaringgal, durvára őrölt borssal, valamint grillfűszerrel ízesítjük.

A burgonyát egy tepsibe terítjük, majd rászórjuk a cikkekre vágott hagymát. A befűszerezett csirkeszárnyakat a tetejére helyezzük. A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, és kb. egy órát sütjük. Félidőben a szárnyakat megfordítjuk, hogy minden oldaluk szép pirosra süljön.

A vele sült burgonyát köretként kínáljuk a szárnyak mellé, friss salátával tálalva. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/ropogos-csirke-szarnyak-burgonya-agyon/