Elkészítése
A húsokat alaposan befűszerezzük sóval, borssal és bazsalikommal.
Az olajat felforrósítjuk és belerakjuk a húsokat, majd minden oldalról kérget sütünk rá. Ezután lassú tűzön puhára pároljuk kevés vizet aláöntve. Amikor megpuhultak a húsok, akkor zsírjára sütjük és ropogósra pirítjuk.
A rizst megmossuk. Egy edényben kevés olajat felforrósítunk, ráöntjük a lecsepegtetett rizst és megpirítjuk. Rádobjuk a kockára vágott hagymát és a hámozott, darabolt sárgarépát. Együtt pároljuk tovább, közben sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a meleg vízzel és lassú tűzön puhára főzzük. Fedő alatt állni hagyjuk, hogy a rizsszemek kipattogjanak és pergős legyen.
A savanyított zöld spárgát olajjal kikent grill serpenyőben meggrillezzük.
A spárga savanyítása hasonló a kovászos uborkához: egy nagy üveg aljába tesszük a kaprot, a koriandert, a mustármagot, a fokhagymát és pár szem egész borsot. A megmosott spárgákat sorban tesszük az üvegbe és felöntjük sós vízzel. Egy szelet kenyérrel befedjük a tetejét és 4 napig meleg helyen savanyítjuk.
Kiszedjük az üvegből, ráöntjük a levét és hűtőben tároljuk.




