Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ropogós csirkesült recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 darab alsó csirkecomb
  • 2 darab felső csirkecomb
  • 4 darab csirkeszárny
  • 2 dl rizs
  • 4 dl víz
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 csomag zöldspárga
  • 1 szelet kenyér
  • 1 csomag kapor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál szárított bazsalikom
  • 5 szem egész bors
  • 1 csipet koriandermag
  • 1 csipet mustármag
  • só
  • bors

Elkészítése

A húsokat alaposan befűszerezzük sóval, borssal és bazsalikommal.

Az olajat felforrósítjuk és belerakjuk a húsokat, majd minden oldalról kérget sütünk rá. Ezután lassú tűzön puhára pároljuk kevés vizet aláöntve. Amikor megpuhultak a húsok, akkor zsírjára sütjük és ropogósra pirítjuk.

A rizst megmossuk. Egy edényben kevés olajat felforrósítunk, ráöntjük a lecsepegtetett rizst és megpirítjuk. Rádobjuk a kockára vágott hagymát és a hámozott, darabolt sárgarépát. Együtt pároljuk tovább, közben sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a meleg vízzel és lassú tűzön puhára főzzük. Fedő alatt állni hagyjuk, hogy a rizsszemek kipattogjanak és pergős legyen.

A savanyított zöld spárgát olajjal kikent grill serpenyőben meggrillezzük.

A spárga savanyítása hasonló a kovászos uborkához: egy nagy üveg aljába tesszük a kaprot, a koriandert, a mustármagot, a fokhagymát és pár szem egész borsot. A megmosott spárgákat sorban tesszük az üvegbe és felöntjük sós vízzel. Egy szelet kenyérrel befedjük a tetejét és 4 napig meleg helyen savanyítjuk.

Kiszedjük az üvegből, ráöntjük a levét és hűtőben tároljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/ropogos-csirkesult/