Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ropogós csirkeszárnyak burgonyaágyon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirke szárny
  • 1,5 kg burgonya
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • só
  • szárnyas fűszer
  • 1 ek durvára őrölt bors
  • 1 mk őrölt kömény
  • 2 db chili paprika
  • 5 cl olíva olaj


Elkészítése:

A csirke szárnyakat megtisztítjuk, megmossuk. végeit levágjuk. A húst sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel, őrölt köménnyel, apróra vágott fokhagymával és chilivel.

Ráöntjük az olíva olajat és alaposan összeforgatjuk és egy órára a hűtőbe tesszük.

A burgonyát megtisztítjuk, nagyobb cikkekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, egy kevés szárnyas fűszert szórunk rá és egy tepsibe terítjük.

Rátesszük a befűszerezett csirke szárnyakat. A tepsit előmelegített sütőben tesszük és 180 fokon szép pirosra sütjük.

Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/ropogos-csirkeszarnyak-burgonyaagyon/