Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ropogós csirkeszárnyak rizsgolyóval recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 evőkanál grill fűszerkeverék
  • olaj (a tepsi kenéséhez )

A sajtos-sonkás rizsgolyókhoz

  • 60 dkg főtt rizs
  • 2 db tojás
  • 15 dkg sajt
  • 10 dkg gépsonka (apró kockákra vágva)
  • só
  • 1 mokkáskanál fehér bors
  • 1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
  • 3 evőkanál finomliszt

A sütéshez

  • olaj

Elkészítése

Csirkeszárnyak:

A csirkeszárnyakat 1,5 liter vízben félpuhára főzzük, majd kivesszük a főzőléből, és egy tálba tesszük.

Megszórjuk a grillfűszerkeverékkel, majd 1 órán át állni hagyjuk, időnként megforgatva, hogy a fűszerek jól átjárják a húst.

Egy tepsit vékonyan kiolajozunk, a csirkeszárnyakat elrendezzük benne, és előmelegített sütőben 200°C-on kb. 25-30 perc alatt ropogósra sütjük. Sütés közben egyszer megfordítjuk, hogy egyenletesen piruljanak.

Rizsgolyók:

A főtt rizst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt sajtot, az apróra vágott gépsonkát, a sót, a fehér borsot és az aprított petrezselyemzöldet.

Belekeverjük a lisztet, és ha szükséges, további 1-2 evőkanál lisztet adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk.

Kisebb gombócokat formázunk, majd egy tálcára helyezzük őket. Egyenként lisztbe forgatjuk, és bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

Tálalás:

A ropogós csirkeszárnyakat a sajtos-sonkás rizsgolyókkal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/ropogos-csirkeszarnyak-rizsgolyoval/