Csirkeszárnyak:
A csirkeszárnyakat 1,5 liter vízben félpuhára főzzük, majd kivesszük a főzőléből, és egy tálba tesszük.
Megszórjuk a grillfűszerkeverékkel, majd 1 órán át állni hagyjuk, időnként megforgatva, hogy a fűszerek jól átjárják a húst.
Egy tepsit vékonyan kiolajozunk, a csirkeszárnyakat elrendezzük benne, és előmelegített sütőben 200°C-on kb. 25-30 perc alatt ropogósra sütjük. Sütés közben egyszer megfordítjuk, hogy egyenletesen piruljanak.
Rizsgolyók:
A főtt rizst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt sajtot, az apróra vágott gépsonkát, a sót, a fehér borsot és az aprított petrezselyemzöldet.
Belekeverjük a lisztet, és ha szükséges, további 1-2 evőkanál lisztet adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk.
Kisebb gombócokat formázunk, majd egy tálcára helyezzük őket. Egyenként lisztbe forgatjuk, és bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
Tálalás:
A ropogós csirkeszárnyakat a sajtos-sonkás rizsgolyókkal tálaljuk.