Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kacsa

Szárnyas receptek

Ropogós kacsacomb bébispenótos-szalonnás krumplival

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A ropogós kacsacomb bébispenótos-szalonnás krumplival egy igazi ünnepi fogás, amelyben a omlós kacsa, a pirult burgonya és a friss spenót remekül kiegészítik egymást. A hús saját zsírjában sül, így különösen ízletes és ropogós lesz, míg a köret egyszerre laktató és friss. Különleges alkalmakra, családi ebédekre kiváló választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.09.19.

Hozzávalók

Elkészítése

Kacsacomb elkészítése

A kacsacombokat előző nap besózzuk, majd sütés előtt megmossuk és leszárítjuk. Egy nagy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, a combokat bőrös felükkel lefelé 15 percig sütjük, majd a visszamaradt zsírt leöntjük (félretesszük). Ezután a hús másik oldalát is 15 percig sütjük.

A combokat egy tepsibe helyezzük, lefedjük, és előmelegített sütőben további 50 percig sütjük, amíg teljesen omlósak nem lesznek.

Köret elkészítése

Közben a megtisztított apró burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és kihűtjük. A félretett kacsazsírból 2 evőkanálnyit visszateszünk a serpenyőbe, majd megpároljuk benne az egészben hagyott sonkahagymát vagy gyöngyhagymát.

Ezután kiszedjük a hagymát, és a serpenyőben a kockázott szalonnát pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a főtt burgonyát, visszatesszük a hagymát, és együtt pirítjuk körülbelül 10 percig. A végén hozzáadjuk a bébispenótot, amit néhány perc alatt csak éppen megfonnyasztunk.

Tálalás

A kész kacsacombokat egy tálra rendezzük, mellé halmozzuk a burgonyás-szalonnás-spenótos köretet, és azonnal kínáljuk.

Tipp

A burgonya helyett édesburgonyával is elkészíthetjük, így különlegesebb, enyhén édeskés ízt kapunk. A spenót mellé adhatunk egy kevés fokhagymát is, amely még intenzívebbé teszi az ízeket.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is