Kacsacomb elkészítése
A kacsacombokat előző nap besózzuk, majd sütés előtt megmossuk és leszárítjuk. Egy nagy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, a combokat bőrös felükkel lefelé 15 percig sütjük, majd a visszamaradt zsírt leöntjük (félretesszük). Ezután a hús másik oldalát is 15 percig sütjük.
A combokat egy tepsibe helyezzük, lefedjük, és előmelegített sütőben további 50 percig sütjük, amíg teljesen omlósak nem lesznek.
Köret elkészítése
Közben a megtisztított apró burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és kihűtjük. A félretett kacsazsírból 2 evőkanálnyit visszateszünk a serpenyőbe, majd megpároljuk benne az egészben hagyott sonkahagymát vagy gyöngyhagymát.
Ezután kiszedjük a hagymát, és a serpenyőben a kockázott szalonnát pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a főtt burgonyát, visszatesszük a hagymát, és együtt pirítjuk körülbelül 10 percig. A végén hozzáadjuk a bébispenótot, amit néhány perc alatt csak éppen megfonnyasztunk.
Tálalás
A kész kacsacombokat egy tálra rendezzük, mellé halmozzuk a burgonyás-szalonnás-spenótos köretet, és azonnal kínáljuk.
Tipp
A burgonya helyett édesburgonyával is elkészíthetjük, így különlegesebb, enyhén édeskés ízt kapunk. A spenót mellé adhatunk egy kevés fokhagymát is, amely még intenzívebbé teszi az ízeket.