Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ropogós kacsacomb bébispenótos-szalonnás krumplival recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db kacsacomb
  • 1 kg apró szemű burgonya
  • 0,5 kg sonkahagyma
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 20 dkg bébi spenót
  • kevés olívaolaj
  • só

Elkészítése

Kacsacomb elkészítése

A kacsacombokat előző nap besózzuk, majd sütés előtt megmossuk és leszárítjuk. Egy nagy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, a combokat bőrös felükkel lefelé 15 percig sütjük, majd a visszamaradt zsírt leöntjük (félretesszük). Ezután a hús másik oldalát is 15 percig sütjük.

A combokat egy tepsibe helyezzük, lefedjük, és előmelegített sütőben további 50 percig sütjük, amíg teljesen omlósak nem lesznek.

Köret elkészítése

Közben a megtisztított apró burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és kihűtjük. A félretett kacsazsírból 2 evőkanálnyit visszateszünk a serpenyőbe, majd megpároljuk benne az egészben hagyott sonkahagymát vagy gyöngyhagymát.

Ezután kiszedjük a hagymát, és a serpenyőben a kockázott szalonnát pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a főtt burgonyát, visszatesszük a hagymát, és együtt pirítjuk körülbelül 10 percig. A végén hozzáadjuk a bébispenótot, amit néhány perc alatt csak éppen megfonnyasztunk.

Tálalás

A kész kacsacombokat egy tálra rendezzük, mellé halmozzuk a burgonyás-szalonnás-spenótos köretet, és azonnal kínáljuk.

Tipp

A burgonya helyett édesburgonyával is elkészíthetjük, így különlegesebb, enyhén édeskés ízt kapunk. A spenót mellé adhatunk egy kevés fokhagymát is, amely még intenzívebbé teszi az ízeket.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/ropogos-kacsacomb-bebispenotos-szalonnas-krumplival/