Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ropogós kacsacombok szalonnás-bébi spenótos burgonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 kacsacomb
  • 1 kg apró szemű burgonya
  • fél kg apró sonkahagyma vagy gyöngyhagyma
  • 15 dkg kockázott húsos szalonna
  • 20 dkg bébi spenót
  • kevés olaj
  • só

Elkészítése:

A húsokat előző nap megmossuk, megszárítjuk és besózzuk. Kevés olajat hevítünk egy nagy serpenyőben, majd a combokat bőrős felükkel lefelé 15 percig sütjük, leöntjük a zsírt (ne dobjuk ki, mert szükség lesz még rá!), majd a másik felüket is 15 percig sütjük. A húsokat áttesszük egy serpenyőbe és előmelegített sütőben további 50 percig sütjük lefedve.

Kevés sós vízben megfőzzük a megtisztított burgonyát, majd kihűtjük. Egy serpenyőbe teszünk a kacsazsírból 2 evőkanállal és megpároljuk benne az egész hagymákat. A hagymát kiszedjük és ugyanebben a serpenyőben pirítjuk az apróra vágott szalonnát és burgonyát, majd a hagymát visszaöntjük. Ez kb 10 perc. A végén adjuk hozzá a spenótot és 4-5 percig pároljuk, amíg megfonnyad.

Az elkészült combokat a körettel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/ropogos-kacsacombok-szalonnas-bebi-spenotos-burgonyaval/