Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirke

Szárnyas receptek

Ropogós sült csirke

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 friss, zsenge, konyhakész csirke 4 gerezd fokhagyma 3 ek kacsazsír fél citrom ízlés szerint só frissen őrölt tarka bors Elkészítése: A csirkét alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk, majd mintha krémeznénk, alaposan bekenjük kívülről a kacsazsírral, és ismét sózzuk, borsozzuk. A csirke hasába beletesszük a citromot és a fokhagyma gerezdeket. Összekötözzük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.11.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 friss, zsenge, konyhakész csirke
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek kacsazsír
  • fél citrom
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt tarka bors


Elkészítése:

A csirkét alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk, majd mintha krémeznénk, alaposan bekenjük kívülről a kacsazsírral, és ismét sózzuk, borsozzuk.

A csirke hasába beletesszük a citromot és a fokhagyma gerezdeket. Összekötözzük a lábát, és egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe fektetjük.

190 fokra előmelegített sütőben (hőlégkeveréses fokozaton) oldalanként 30-30-30-30 percig sütjük.

Én mindig úgy sütöm, hogy az első 30 pernél a melle pirul, aztán jöhet az egyik oldala, a másik oldala, és végül a háta.

Salátával, savanyúságokkal, ízlés szerinti körettel, forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is