Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ropogós sült csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 friss, zsenge, konyhakész csirke
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek kacsazsír
  • fél citrom
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt tarka bors


Elkészítése:

A csirkét alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk, majd mintha krémeznénk, alaposan bekenjük kívülről a kacsazsírral, és ismét sózzuk, borsozzuk.

A csirke hasába beletesszük a citromot és a fokhagyma gerezdeket. Összekötözzük a lábát, és egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe fektetjük.

190 fokra előmelegített sütőben (hőlégkeveréses fokozaton) oldalanként 30-30-30-30 percig sütjük.

Én mindig úgy sütöm, hogy az első 30 pernél a melle pirul, aztán jöhet az egyik oldala, a másik oldala, és végül a háta.

Salátával, savanyúságokkal, ízlés szerinti körettel, forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/ropogos-sult-csirke/