Hozzávalók:
- 1 friss, zsenge, konyhakész csirke
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek kacsazsír
- fél citrom
- ízlés szerint só
- frissen őrölt tarka bors
Elkészítése:
A csirkét alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk, majd mintha krémeznénk, alaposan bekenjük kívülről a kacsazsírral, és ismét sózzuk, borsozzuk.
A csirke hasába beletesszük a citromot és a fokhagyma gerezdeket. Összekötözzük a lábát, és egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe fektetjük.
190 fokra előmelegített sütőben (hőlégkeveréses fokozaton) oldalanként 30-30-30-30 percig sütjük.
Én mindig úgy sütöm, hogy az első 30 pernél a melle pirul, aztán jöhet az egyik oldala, a másik oldala, és végül a háta.
Salátával, savanyúságokkal, ízlés szerinti körettel, forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!