Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ropogós,majoránnás csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb (vagy 8 felső comb)
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • 1 kávéskanál majoránna
  • szárnyas fűszerkeverék
  • só
  • bors
  • 2 evőkanál libazsír

Elkészítése

A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, és a vöröshagymákat négybe vágjuk. A combokat sózzuk és ízlés szerint fűszerezzük. Ha van időnk, előző nap is befűszerezhetjük a húst, így még jobban átjárják az ízek. A combokat megkenjük hideg zsiradékkal, és egy tepsibe helyezzük. A tepsibe tesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat is.

Másfél-két deci vizet öntünk alá, majd alufóliával lefedve körülbelül egy órát sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és visszatesszük sülni, amíg a combok szép piros színt kapnak, ami további 20-30 perc.

Köretként főtt-sült burgonyát, vajas bébi répát és rizibizit tálalhatunk mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/ropogosmajorannas-csirkecomb/