Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ropogósra sült csirkecombok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Húshoz

  • 2 darab egész csirkecomb
  • só
  • fokhagyma granulátum
  • olaj

Körethez

  • 20 dkg kuszkusz
  • 2 dl víz
  • 2 dkg vaj
  • 1 szál újhagyma
  • só

Elkészítése

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és rátesszük az előkészített húsokat. Közepesnél semmiképp ne legyen magasabb a hőfok! Legyetek nagyon óvatosak, eléggé fröcsköl!

Fedő alatt (amit igazából csak pajzsként használok) oldalanként 5-5 percig pirítjuk.

Egy jénaiba vagy tepsibe néhány csepp olajat csepegtetünk és elkenjük. A húsok mindkét oldalát sózzuk és megszórjuk fokhagyma granulátummal, majd az előkészített tepsibe sorakoztatjuk.

Alufóliával letakarva, 180 fokos sütőben kb 50 percig sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, leöntjük a keletkezett szaft nagy részét. A combokat megfordítjuk, meglocsolom a tepsiben maradt lével és további 10 percig, már fólia nélkül, 200 fokon pirítjuk a sütőben.

A kuszkuszt egy kis tálba öntjük. Hozzáadjuk a sót és a vajat, majd felöntjük a forró vízzel. Egyszer elkeverjük, majd fedő alatt 5 percig állni hagyjuk, hogy a gőzben megpuhuljon. Ezután villával fellazítjuk.

Az újhagymát felkarikázzuk, majd a puha kuszkuszhoz keverjük.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/ropogosra-sult-csirkecombok/