Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kacsa

Szárnyas receptek

Rosé Kacsamell boros szilvamártással, hamis kelkáposztás quiche-el

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 bőrös kacsamell Mártás: 10 dkg aszalt szilva 4-5 evőkanál házi szilvalekvár 2 dl vörösbor 1 csipet fahéj só, bors ízlés szerint Hamis quiche: 1 csomag leveles tészta 2 dl tejszín 15 dkg krémtúró 1 tojás és két tojássárgája fél fej kelkáposzta 5 dkg parmezán 5 dkg gouda 1 csipet szerecsendió só, bors ízlés […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2014.12.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 bőrös kacsamell

Mártás:

  • 10 dkg aszalt szilva
  • 4-5 evőkanál házi szilvalekvár
  • 2 dl vörösbor
  • 1 csipet fahéj
  • só, bors ízlés szerint

Hamis quiche:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg krémtúró
  • 1 tojás és két tojássárgája
  • fél fej kelkáposzta
  • 5 dkg parmezán
  • 5 dkg gouda
  • 1 csipet szerecsendió
  • só, bors ízlés szerint


Elkészítése:

Először vizet forralok, és a leveleikre szedett kelkáposztát blansírozom. Egy tálban összekeverem a krémtúrót a tejszínnel, a tojásokkal és a sajtokkal. a kel leveleket egymásra rakom felcsavarom és felvágom apróra, majd belekeverem a túrós, tejszínes masszába. Kis kosár formákat kivajazok és lisztezek, majd a leveles tésztát méretre vágom és belenyomkodom a formában.

Megszurkálom a tésztát majd belekanalazom a keles masszát. Előmelegített 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütöm.

A bort felforralom, beledobálom az aszalt szilvákat és a harmadára redukálom. Ezután belerakom a szilvalekvárt fűszerezem és összefőzöm

A kacsát szárazra törlöm, és a bőrét sűrűn beirdalom. Egy serpenyőt szárazon felhevítek majd bőrrel lefelé belerakom a kacsát és kicsit lenyomom de nem forgatom, emelgetem!. Mikor kisült a zsír nagy része és ropogós a bőr 1-3 perc közben mérsékelem a tüzet.

Leöntöm a zsírt a kacsamell minden oldalára kis kérget sütök majd bőrrel felfelé sütöm még 4-6 percig. Kiveszem a kacsát deszkára és 4-5 percig pihentetem hogy a levek a húsban maradjanak.

[box style=”info”]A kacsa sütési ideje erősen méretfüggő. Tehát minél nagyobb annál több idő kell neki a sütéshez.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Profiknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is