Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Roston sült csirkemell párolt rizzsel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg csirkemellfilé
  • 1 evőkanál sültcsirke fűszersó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 2 evőkanál olívaolaj

A körethez

  • 20 dkg rizs
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál medvehagyma (aprított)
  • 1 evőkanál olaj
  • só

Elkészítése

Csirkemell:

A csirkemell filéket megmossuk, leszárítjuk, majd befűszerezzük a sült csirke fűszersóval. Hagyjuk 15-20 percig állni, hogy a fűszerek jól átjárják a húst.

Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és a csirkemellek mindkét oldalát közepes lángon aranybarnára sütjük. A sütés végén megszórjuk a bazsalikommal, és alacsony lángon további 2-3 percig sütjük, hogy a hús átsüljön, de ne száradjon ki.

Köret:

A rizst megmossuk és lecsepegtetjük. Egy lábosban felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a rizst, és pár percig kevergetve megpirítjuk. Megszórjuk egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a zöldborsót, a petrezselymet, és a medvehagymát (ha használunk).

A rizst kétszeres mennyiségű vízzel (kb. 4 dl) felöntjük, és fedő alatt alacsony lángon puhára pároljuk. Főzés közben néha megkeverjük, hogy ne ragadjon le. Ha a rizs megpuhult, és a vizet felszívta, levesszük a tűzről, és 5-10 percig fedő alatt hagyjuk állni, hogy a gőzben tökéletesen megpuhuljon.

Tálalás:

A roston sült csirkemellet a párolt zöldséges rizzsel kínáljuk. Friss salátát vagy savanyúságot is adhatunk mellé.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/roston-sult-csirkemell-parolt-zoldseges-rizzsel/