Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Szárnyas receptek

Rozmaringos, borsos csirkecomb

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A rozmaringos, borsos csirkecomb igazi mediterrán hangulatú fogás, amelyet mángold pestóval és polentával kiegészítve teljes értékű, izgalmas ebédként vagy vacsoraként kínálhatunk. A sült csirkecomb omlós és fűszeres, a pesto friss ízeket ad, a polenta pedig különleges köretként egészíti ki az ételt.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
szani78
Beküldte: 2013.10.11.

Hozzávalók

Mángold pesto

Polenta

Elkészítése

A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, majd sózzuk, borsozzuk és megszórjuk rozmaringgal. Egy tepsibe kevés olajat és vizet öntünk, a combokat beletesszük, alufóliával lefedjük, és sütőben sütni kezdjük. Amikor majdnem teljesen megpuhultak, hozzáadjuk az enyhén sózott mángoldszárakat, majd fólia nélkül pirosra sütjük. Ha a mángold hamarabb elkészül, nyugodtan vegyük ki időben.

A mángold pestóhoz a megmosott leveleket a fokhagymával és sóval együtt összemixeljük, majd belekeverjük az olívaolajat. Ízlés szerint gazdagíthatjuk bazsalikommal, petrezselyemmel, parmezánnal vagy fenyőmaggal is.

A polentához a sós vizet felforraljuk, és egy kevés kukoricadarát vagy -lisztet beleszórunk, hogy ne csomósodjon össze. Ezután fokozatosan hozzáadjuk a maradék darát, sűrű kását főzünk belőle, majd belekeverjük a vajat. Kivajazott tálba öntjük, hogy megdermedjen. Szeletelhetjük, formázhatjuk, és ha szeretnénk, olaj nélküli serpenyőben mindkét oldalát megpiríthatjuk.

A kész csirkecombokat a pestóval és a polentával együtt frissen, melegen tálaljuk.

Tipp

A pestót előre is elkészíthetjük, hűtőben pár napig eláll, és tésztákhoz vagy pirítósra kenve is kiváló. A polentát ízesíthetjük reszelt sajttal is, így még gazdagabb köretet kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Tavasz Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is