A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, majd sózzuk, borsozzuk és megszórjuk rozmaringgal. Egy tepsibe kevés olajat és vizet öntünk, a combokat beletesszük, alufóliával lefedjük, és sütőben sütni kezdjük. Amikor majdnem teljesen megpuhultak, hozzáadjuk az enyhén sózott mángoldszárakat, majd fólia nélkül pirosra sütjük. Ha a mángold hamarabb elkészül, nyugodtan vegyük ki időben.
A mángold pestóhoz a megmosott leveleket a fokhagymával és sóval együtt összemixeljük, majd belekeverjük az olívaolajat. Ízlés szerint gazdagíthatjuk bazsalikommal, petrezselyemmel, parmezánnal vagy fenyőmaggal is.
A polentához a sós vizet felforraljuk, és egy kevés kukoricadarát vagy -lisztet beleszórunk, hogy ne csomósodjon össze. Ezután fokozatosan hozzáadjuk a maradék darát, sűrű kását főzünk belőle, majd belekeverjük a vajat. Kivajazott tálba öntjük, hogy megdermedjen. Szeletelhetjük, formázhatjuk, és ha szeretnénk, olaj nélküli serpenyőben mindkét oldalát megpiríthatjuk.
A kész csirkecombokat a pestóval és a polentával együtt frissen, melegen tálaljuk.
Tipp
A pestót előre is elkészíthetjük, hűtőben pár napig eláll, és tésztákhoz vagy pirítósra kenve is kiváló. A polentát ízesíthetjük reszelt sajttal is, így még gazdagabb köretet kapunk.