Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rozmaringos, borsos csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkecomb
  • só
  • rozmaring
  • citrombors
  • olaj
  • víz
  • mángold szár

Mángold pesto

  • 1 nagy csokor mángold levél
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só

Polenta

  • 20 dkg kukoricadara ( vagy liszt)
  • 5 dl víz
  • 2 dkg vaj
  • só

Elkészítése

A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, majd sózzuk, borsozzuk és megszórjuk rozmaringgal. Egy tepsibe kevés olajat és vizet öntünk, a combokat beletesszük, alufóliával lefedjük, és sütőben sütni kezdjük. Amikor majdnem teljesen megpuhultak, hozzáadjuk az enyhén sózott mángoldszárakat, majd fólia nélkül pirosra sütjük. Ha a mángold hamarabb elkészül, nyugodtan vegyük ki időben.

A mángold pestóhoz a megmosott leveleket a fokhagymával és sóval együtt összemixeljük, majd belekeverjük az olívaolajat. Ízlés szerint gazdagíthatjuk bazsalikommal, petrezselyemmel, parmezánnal vagy fenyőmaggal is.

A polentához a sós vizet felforraljuk, és egy kevés kukoricadarát vagy -lisztet beleszórunk, hogy ne csomósodjon össze. Ezután fokozatosan hozzáadjuk a maradék darát, sűrű kását főzünk belőle, majd belekeverjük a vajat. Kivajazott tálba öntjük, hogy megdermedjen. Szeletelhetjük, formázhatjuk, és ha szeretnénk, olaj nélküli serpenyőben mindkét oldalát megpiríthatjuk.

A kész csirkecombokat a pestóval és a polentával együtt frissen, melegen tálaljuk.

Tipp

A pestót előre is elkészíthetjük, hűtőben pár napig eláll, és tésztákhoz vagy pirítósra kenve is kiváló. A polentát ízesíthetjük reszelt sajttal is, így még gazdagabb köretet kapunk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/rozmaringos-borsos-csirkecomb/