Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rozmaringos csirkemellpörkölt sáfrányos szeklicés bulgurral recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 2 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • őrölt csemege paprika
  • só
  • őrölt feketebors
  • ízlés szerint Delikát ételízesítő
  • ½ tk rozmaring
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom vagy (4-5 ek. lecsó)
  • 1 cs bulgur
  • ½ tk sárfrányos szeklice
  • kb. 3 dl víz


Elkészítése:

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, olajon megdinszteljük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát. Ezt követően hozzáadjuk a kockákra vágott csirkemellet, jól átforgatjuk, majd felengedjük vízzel.

Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük, majd beletesszük a kockákra vágott a zöldpaprikát, paradicsomot, majd addig főzzük, amíg a hús megpuhul.

Amikor elkészült, melegen a sáfrányos bulgurral tálaljuk.

A bulgur elkészítése hasonlít a rizséhez.

A bulgurt kevés olajon megpirítjuk, majd dupla mennyiségű vízzel felengedjük. Sózzuk, a sáfrányos szeklicével fűszerezzük, és fedő alatt készre pároljuk.

 

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/rozmaringos-csirkemellporkolt-safranyos-szeklices-bulgurral/