Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kacsa

Saláta receptek

Szárnyas receptek

Rozmaringos kacsamáj paradicsomos-sajtos ceruzabab salátával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A rozmaringos kacsamáj az ízletes salátával igazán különleges étel, amely gazdag ízekkel és frissességgel várja a fogyasztókat. A fűszeres, baconbe tekert kacsamáj és a roppanós ceruzabab saláta tökéletes harmóniában van, míg a mézes-mustáros öntet még gazdagabbá teszi az ízeket. Ideális választás ünnepi vacsorához vagy egy különleges alkalomhoz.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2017.11.27.

Kacsamájhoz:

Paradicsomos-sajtos ceruzabab salátához:

Elkészítése

Kacsamáj:

A kacsamájat sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval.

Fektessünk le két szelet bacont egymás mellé, majd helyezzünk rá egy befűszerezett májat és tekerjük fel. Ezután egy rozmaringágat óvatosan helyezzünk a bacon és a máj közé (minden egyes májjal, így járjunk el).

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, locsoljuk meg az olajjal, majd helyezzük rá a májtekercseket.

Sütés:

Helyezzük be előmelegített, légkeveréses sütőbe, majd 150 fokon süssük kb 20-25 perc alatt szép pirosra. Vigyázzunk nehogy túl sokáig süssük, mert akkor a máj nagyon kiszárad.

Saláta:

A babot enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük roppanósra. Ezután szűrjük le, hideg vízzel öblítsük le és alaposan csepegtessük le (én tettem a főzővízbe egy késhegynyi szódabikarbónát is, hogy szép zöld maradjon a bab).

A paradicsomot vágjuk fel nagyobb darabokra, a sajtot pedig apró kockákra.

A mézhez adjuk hozzá a citromlevet, az olajat, a mustárt és egy csipet sót, majd keverjük alaposan össze.

Rendezzük el egy tálba az alaposan lecsepegtetett babot, a feldarabolt paradicsomot és az apró kockákra vágott sajtot, majd locsoljuk meg a dresszinggel. Ezután frissen őröljünk rá színes borsot.

Tálaláskor helyezzük tányérra a szép pirosra sült kacsamájat, majd a salátával kínáljuk.

Tipp:

A kacsamáj helyett próbáljuk ki libamájjal vagy csirkemájjal, hogy változatos legyen az ételt. A salátát más szezonális zöldségekkel is feldobhatjuk, mint cukkini vagy paprika. Az öntet ízét pedig módosíthatjuk, ha egy kis balzsamecetet is adunk hozzá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is