Elkészítése
Kacsamáj:
A kacsamájat sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval.
Fektessünk le két szelet bacont egymás mellé, majd helyezzünk rá egy befűszerezett májat és tekerjük fel. Ezután egy rozmaringágat óvatosan helyezzünk a bacon és a máj közé (minden egyes májjal, így járjunk el).
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, locsoljuk meg az olajjal, majd helyezzük rá a májtekercseket.
Sütés:
Helyezzük be előmelegített, légkeveréses sütőbe, majd 150 fokon süssük kb 20-25 perc alatt szép pirosra. Vigyázzunk nehogy túl sokáig süssük, mert akkor a máj nagyon kiszárad.
Saláta:
A babot enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük roppanósra. Ezután szűrjük le, hideg vízzel öblítsük le és alaposan csepegtessük le (én tettem a főzővízbe egy késhegynyi szódabikarbónát is, hogy szép zöld maradjon a bab).
A paradicsomot vágjuk fel nagyobb darabokra, a sajtot pedig apró kockákra.
A mézhez adjuk hozzá a citromlevet, az olajat, a mustárt és egy csipet sót, majd keverjük alaposan össze.
Rendezzük el egy tálba az alaposan lecsepegtetett babot, a feldarabolt paradicsomot és az apró kockákra vágott sajtot, majd locsoljuk meg a dresszinggel. Ezután frissen őröljünk rá színes borsot.
Tálaláskor helyezzük tányérra a szép pirosra sült kacsamájat, majd a salátával kínáljuk.
Tipp:
A kacsamáj helyett próbáljuk ki libamájjal vagy csirkemájjal, hogy változatos legyen az ételt. A salátát más szezonális zöldségekkel is feldobhatjuk, mint cukkini vagy paprika. Az öntet ízét pedig módosíthatjuk, ha egy kis balzsamecetet is adunk hozzá.


