Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rozmaringos kacsamáj paradicsomos-sajtos ceruzabab salátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Kacsamájhoz:

  • 6 darab kacsamáj
  • 200 g bacon
  • 6 ág rozmaring
  • só
  • őrölt fehérbors
  • szerecsendió
  • 1 evőkanál olaj

Paradicsomos-sajtos ceruzabab salátához:

  • 4 darab paradicsom
  • 20 dkg ceruzabab
  • 10 dkg sajt
  • 2 evőkanál mogyoróolaj
  • 0,5 citrom leve
  • 1 evőkanál méz
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • őrölt színes bors
  • só

Elkészítése

Kacsamáj:

A kacsamájat sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval.

Fektessünk le két szelet bacont egymás mellé, majd helyezzünk rá egy befűszerezett májat és tekerjük fel. Ezután egy rozmaringágat óvatosan helyezzünk a bacon és a máj közé (minden egyes májjal, így járjunk el).

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, locsoljuk meg az olajjal, majd helyezzük rá a májtekercseket.

Sütés:

Helyezzük be előmelegített, légkeveréses sütőbe, majd 150 fokon süssük kb 20-25 perc alatt szép pirosra. Vigyázzunk nehogy túl sokáig süssük, mert akkor a máj nagyon kiszárad.

Saláta:

A babot enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük roppanósra. Ezután szűrjük le, hideg vízzel öblítsük le és alaposan csepegtessük le (én tettem a főzővízbe egy késhegynyi szódabikarbónát is, hogy szép zöld maradjon a bab).

A paradicsomot vágjuk fel nagyobb darabokra, a sajtot pedig apró kockákra.

A mézhez adjuk hozzá a citromlevet, az olajat, a mustárt és egy csipet sót, majd keverjük alaposan össze.

Rendezzük el egy tálba az alaposan lecsepegtetett babot, a feldarabolt paradicsomot és az apró kockákra vágott sajtot, majd locsoljuk meg a dresszinggel. Ezután frissen őröljünk rá színes borsot.

Tálaláskor helyezzük tányérra a szép pirosra sült kacsamájat, majd a salátával kínáljuk.

Tipp:

A kacsamáj helyett próbáljuk ki libamájjal vagy csirkemájjal, hogy változatos legyen az ételt. A salátát más szezonális zöldségekkel is feldobhatjuk, mint cukkini vagy paprika. Az öntet ízét pedig módosíthatjuk, ha egy kis balzsamecetet is adunk hozzá.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/rozmaringos-kacsamaj-paradicsomos-sajtos-ceruzabab-salataval/