Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kacsa

Rozmaringos kacsasült

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók három személyre: 3 db kacsacomb őrölt bors,só 2 szál rozmaring 2 gerezd fokhagyma 1 ek.olaj 1 dl. édes Tokaji Szamorodni Elkészítés: A kacsacombokat megmossuk,majd lecsepegtetjük a vizet és sóval és frissen őrölt borssal befűszerezzük. A rozmaring levélből apróra vágunk  egy kávéskanálnyit, és egy tányérban az olajjal összekeverjük, ezzel bedörzsöljük a combokat, majd bőrös felével […]

Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
birosari
Beküldte: 2016.12.19.

Elkészítése

Hozzávalók három személyre:

  • 3 db kacsacomb
  • őrölt bors,só
  • 2 szál rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek.olaj
  • 1 dl. édes Tokaji Szamorodni

Elkészítés:

A kacsacombokat megmossuk,majd lecsepegtetjük a vizet és sóval és frissen őrölt borssal befűszerezzük.

A rozmaring levélből apróra vágunk  egy kávéskanálnyit, és egy tányérban az olajjal összekeverjük, ezzel bedörzsöljük a combokat, majd bőrös felével lefelé egy tepsibe rakjuk.

Rátesszük a megtisztított fokhagymát, és ráöntjük a bort.

Lefóliázzuk,   és kb. 2 órát sütjük 160 C fokon középső rácson (nekem ennyi idő alatt puha lett).  Ezalatt a zsír nagy része kiolvad.

Közben meglocsoljuk néhányszor a zafttal a combokat.  Levesszük a fóliát és a felső rácsra tesszük  és légkeveréses fokozaton piritjük. Amikor szép piros megfordítjuk és a bőrös részét megszórjuk egy kicsit sóval és azt is megpirítjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Fogás: Vacsora
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is