Hozzávalók:
- 1 tasak jázmin rizs (125 g)
- 1 sárgarépa
- néhány karika sárga és piros színű paprikaa
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 nagy csiperkegomba
- 1 csirkemellfilé (20 dkg)
- evőkanál olaj
- 1 csokor petrezselyem
- 2 csipetnyi sáfrány
- só, bors
Elkészítése:
A rizst egy fazékban előfőzzük.
Felaprítjuk a zöldségeket: a sárgarépát karikára vágjuk, a csiperke gombát apró darabokra, felvágjuk a hagymát és a paprikát.
Egy lábasban az olajon a hagymát, paprikát, sárgarépát elkezdjük dinsztelni, majd hozzáadjuk a felaprított gombát, együtt fonnyasztjuk, végül rátesszük a húsdarabokat és fehéredésig sütjük.
Meghintjük petrezselyemzölddel, őrölt borssal, sáfránnyal és 1,5 dl vízzel felengedjük. Fedő alatt 8-10 percig pároljuk, majd jól összekeverjük a megfőzött rizzsel 1-2 percig együtt pároljuk, majd befedjük. Néhány perc múlva tálalható.
Jó étvágyat!