A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, meghámozzuk, majd villával kissé összetörjük. Közben a tésztát bő, sós vízben kifőzzük.
A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, majd kevés olajon a vajjal együtt megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet, és néhány percig pirítjuk. Ezután beletesszük a paradicsomot vagy a paradicsomlevet, majd sóval, borssal és oregánóval ízesítjük.
Amikor a hús és a paradicsom megpuhult, belekeverjük a krémsajtot, és kiforraljuk. A szószt végül összeforgatjuk a leszűrt, kifőtt tésztával.
Reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
Tipp
Ha szeretjük a pikánsabb ízeket, tehetünk bele egy kevés chiliport vagy friss bazsalikomot is. A tészta típusát bátran variálhatjuk, például penne, fusilli vagy spagetti is jól illik hozzá.