Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtkrémes paradicsomos tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 12 dkg csirkemell
  • 10 dkg tejszínes krémsajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg hámozott paradicsom konzerv ( vagy 0,5 liter paradicsomlé)
  • 2 dkg vaj
  • 25 dkg tészta (tetszés szerint)
  • só
  • bors
  • oregánó

Elkészítése

A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, meghámozzuk, majd villával kissé összetörjük. Közben a tésztát bő, sós vízben kifőzzük.

A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, majd kevés olajon a vajjal együtt megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet, és néhány percig pirítjuk. Ezután beletesszük a paradicsomot vagy a paradicsomlevet, majd sóval, borssal és oregánóval ízesítjük.

Amikor a hús és a paradicsom megpuhult, belekeverjük a krémsajtot, és kiforraljuk. A szószt végül összeforgatjuk a leszűrt, kifőtt tésztával.

Reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

Tipp

Ha szeretjük a pikánsabb ízeket, tehetünk bele egy kevés chiliport vagy friss bazsalikomot is. A tészta típusát bátran variálhatjuk, például penne, fusilli vagy spagetti is jól illik hozzá.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sajtkremes-paradicsomos-teszta/