Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtkrémmel töltött csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 darab csirkemell filé
  • 100 g szeletelt bacon
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 darab zöld húsú paprika
  • 1 darab sárga húsú paprika
  • 1 darab piros húsú paprika
  • só
  • 300 g tömlős sajt (mi füstölt sajtosat használtunk)
  • petrezselyemzöld ízlés szerint
  • 5 dkg reszelt sajt
  • szezámmag
  • sütőzacskó

Elkészítése

A csirkemelleket megmossuk.

Kevés olajon az apróra vágott hagymát és a felkockázott bacont megpirítjuk (dinszteljük).

A már megmosott, mindegyik színű paprikának kb a felét apró kockákra vágjuk. A tömlős sajtba beletesszük a pirított hagymát és bacont, a kockákra vágott paprikákat, a felaprított petrezselymet és végül a lereszelt sajtot. Jó alaposan az egészet összekeverjük (nem kell bele se só, sem fűszerek).

A csirkemell hosszabbik oldalánál bevágjuk (zsebet vágunk), majd megtöltjük a sajtkrémmel. Fogvájóval összezárjuk a nyílást. Mindegyik csirkemellel így járunk el.

Sütőzacskóba tesszük, szezámmaggal megszórjuk és előmelegített sütőben 200 fokon készre sütjük.

Tálalhatjuk tört burgonyával, rizzsel, hasábburgonyával, salátával … stb.

Csirkecomból is elkészíthetjük. Akkor a combok bőre alá helyezzük a tölteléket.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sajtkremmel-toltott-csirkemell-2/