Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtkrémmel töltött csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 darab csirkemellfilé
  • 100 g szeletelt bacon
  • 1 fej lilahagyma
  • só
  • 300 g tömlős sajt (nálam zöldhagymás)
  • petrezselyemzöld (ízlés szerint)
  • 5 dkg sajt (lereszelt)
  • szezámmag
  • 1 darab piros húsú paprika
  • 1 darab zöld húsú paprika
  • 1 darab fehér paprika

Elkészítése

A csirkemellet megmossuk és besózzuk.

Kevés olajon az apróra vágott hagymát és a felkockázott bacont megpirítjuk (dinszteljük).

A már megmosott, mindegyik színű paprikának kb a felét apró kockákra vágjuk. A tömlős sajtba beletesszük a pirított hagymát és bacont, a kockákra vágott paprikákat, a felvágott zöldpetrezselymet és végül a lereszelt sajtot. Jó alaposan az egészet összekeverjük (nem kell bele se só, sem fűszerek).

A csirkemell hosszabbik oldalát bevágjuk (zsebet vágunk), majd megtöltjük a sajtkrémmel. Fogvájóval összezárjuk a nyílást. Mindegyik csirkemellel így járunk el. Végül pedig megszórjuk szezámmaggal.

Sütőzacskóba tesszük és előmelegített sütőben 200 fokon készre sütjük.

Tálalhatjuk tört burgonyával, rizzsel, hasábburgonyával, salátával … stb.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sajtkremmel-toltott-csirkemell/