Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 1 kg csirkecomb
- 1 tömlős sajt
- kb. 20 dkg trappista sajt
- 1 tojás
- só
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A húst alaposan megmosom, leszedem a bőrét (mi így szeretjük), sózom, borsozom, és kicsit állni hagyom.
Közben kinyújtom a leveles tésztát, és megkenem a tömlős sajttal. Négyzetekre felvágom a tésztát, belepakolom egyesével a husikat, a négy sarkát egymásra hajtogatva batyukat csinálok .
Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem a batyukat, felvert tojással megkenem mindegyik tetejét, és végül reszelt sajttal bőven megszórom.
Előmelegített sütőben, 180 fokon egy órán át sütöm addig, míg a teteje aranybarna nem lesz. (Fólia nélkül is megpuhul a batyuban képződött gőzben.)
Salátával, csemege, vagy kovászos uborkával szoktam tálalni, mivel nagyon laktató étel.
Jó étvágyat kívánok hozzá. 🙂
[box style=”info”]Ha marad ki üres tészta, akkor trappista, vagy mozzarella sajt darabokat szoktam bele vágni, ugyanúgy pici batyut készítek, és a husik mellé rakom. [/box]


