Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos burgonyaköntösbe bújtatott fasírozott recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Fasírozotthoz

  • 50 dkg darált pulykahús
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 darab zsemle
  • 2 dl tej
  • 2 főtt tojás
  • 2 nyers tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg gomba

Burgonyához

  • 1 kg burgonya
  • 2 tojás
  • só
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál vaj

Tetejére

  • 1 tojásfehérje
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg feta

Elkészítése

A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.

A megpucolt, felkockázott hagymát a szeletelt gombával kevés olajon megdinszteljük.

A darált húst egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott főtt tojásokat, nyers tojásokat, zsemlemorzsát, kinyomkodott zsemlét, hagymás gombát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd jól összedolgozzuk.

A kapott fasírtmasszát rúddá formázzuk, majd olajjal kikent tepsibe tesszük és megsütjük 180 fokon.

A megpucolt és felkockázott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni, majd áttörjük és a tojással, vajjal, zsemlemorzsával jól összedolgozzuk.

Fasírtot a sütőből kivesszük, hagyjuk kicsit hűlni, majd a krumplis masszával bevonjuk. A massza tetejét tojásfehérjével elkevert tejföllel lekenjük, megszórjuk reszelt sajttal és további 20 percig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sajtos-burgonyakontosbe-bujtatott-fasirozott/