Elkészítése
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az összevágott zöldségeket (pl. karfiol, sárgarépa, brokkoli, gomba), és néhány percig együtt pároljuk.
A csirkeszeleteket egy másik serpenyőben kevés olajon elősütjük, hogy enyhe kérget kapjanak.
Egy sütőedény aljára tesszük a párolt zöldségeket, majd ráhelyezzük a csirkeszeleteket. A tejfölt elkeverjük az aprított petrezselyemmel és az étkezési keményítővel, majd egyenletesen eloszlatjuk a hús tetején.
A végén megszórjuk reszelt sajttal, lefedjük, és 180-200 °C-on addig sütjük, amíg a sajt szépen megolvad és kissé megpirul.
Melegen tálaljuk.
