Elkészítése
A zsemléket tejbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A sajtot körülbelül 1×1 cm-es kockákra daraboljuk.
Egy nagy tálban összekeverjük a darált húst a hagymákkal, a tojásokkal, a borssal, a sóval, a pirospaprikával és a kinyomkodott zsemlékkel. A masszából gombócokat formázunk, ügyelve arra, hogy egyenletes méretűek legyenek.
Mindegyik gombóc közepébe egy sajtkockát helyezünk, majd a húst köré formázzuk, hogy teljesen befedje a sajtot. A gombócokat zsemlemorzsába forgatjuk, és közepesen forró olajban aranybarnára sütjük.
Főzelékekhez feltétként, vagy körettel, például burgonyapürével vagy salátával önállóan is tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!

