Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos fasírt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg darálthús (sertés, vagy pulyka )
  • 2 db tojás
  • 4 db zsemle
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej
  • zsemlemorzsa
  • só
  • 20 dkg trappista sajt
  • étolaj

Elkészítése

A zsemléket tejbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A sajtot körülbelül 1×1 cm-es kockákra daraboljuk.

Egy nagy tálban összekeverjük a darált húst a hagymákkal, a tojásokkal, a borssal, a sóval, a pirospaprikával és a kinyomkodott zsemlékkel. A masszából gombócokat formázunk, ügyelve arra, hogy egyenletes méretűek legyenek.

Mindegyik gombóc közepébe egy sajtkockát helyezünk, majd a húst köré formázzuk, hogy teljesen befedje a sajtot. A gombócokat zsemlemorzsába forgatjuk, és közepesen forró olajban aranybarnára sütjük.

Főzelékekhez feltétként, vagy körettel, például burgonyapürével vagy salátával önállóan is tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sajtos-fasirt/