Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos, gombás csirkemell rántva recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db csirkemellfilé
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 szelet bacon
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej lilahagyma
  • só
  • bors

A panírozáshoz

  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez

  • étolaj

Elkészítése

A csirkemelleket óvatosan kinyitjuk, kiklopfoljuk, és megsózzuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, a gombát vékony szeletekre daraboljuk, a lila hagymát pedig karikákra vágjuk. A sajtot lereszeljük, és félretesszük.

A vajat felmelegítjük egy serpenyőben, hozzáadjuk az aprított vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a gombát, megsózzuk, megborsozzuk, majd addig pároljuk, míg a gomba elfövi a levét. Még forrón hozzákeverjük a reszelt sajtot, és alaposan elkeverjük, hogy a sajt kissé megolvadjon.

A csirkemellekre egy-egy szelet bacont fektetünk, erre jön egy adag gombás-sajtos töltelék, majd 2 szelet lila hagyma. A csirkemelleket óvatosan félbehajtjuk, hogy a töltelék benne maradjon. A hajtogatott húsokat lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.

Bő, forró olajban, közepes lángon, lassan kisütjük a töltött csirkemelleket, hogy belül is jól átsüljenek, kívül pedig szép ropogósak legyenek.

Tálalás:

A húsok mellé párolt zöldséget és baconbe csavart zöldbabot kínálunk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sajtos-gombas-csirkemell-rantva/