Hozzávalók:
- 4 szelet karaj, vagy csirkemell (mindkettőből készítettem)
- 4 kelkáposztalevél
- 4 szelet sajt
- só,bors,olaj a sütéshez
- csipetnyi őrölt kömény
- liszt
- 1 tojás
- 1 ek.tej
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A kelkáposztalevélről eltávolítottam a nagyobb ereket, és lobogó sós, köménymagos vízbe tettem, és kb.2 percig főztem.
A húst kiklopfoltam, fűszereztem, majd minden szelet húsra ráfektettem egy káposztalevelet, erre tettem a sajtot és felgöngyöltem. Fogvájóval, vagy hústűvel érdemes rögzíteni.
A húsokat szokásos módon paníroztam, liszt, tojás (én a tojásba mindig teszek tejet is),majd zsemlemorzsa. Forró olajba tettem, majd a lángot lehúzva sütöttem, kb 3-4 percig lefedve is sütöttem, hogy jól átsüljön.
Háztartási papírtörlőre tettem,hogy a feleslege olajat leitassam a húsokról. Krumplipürével, párolt brokkolival és uborka salátával ettük.