Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos pulykamell, fűszeres burgonyával és bébirépával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Húshoz

  • 75 dkg pulykamell
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 15 darab szilva paradicsom

Fűszerek

  • 0,5 teáskanál só
  • késhegynyi bors
  • őrölt kömény
  • szerecsendió vagy sülthús fűszerkeverék
  • 2 evőkanál étolaj

Körethez

  • 1,5 kg hámozott, hasábra vágott burgonya
  • 2 evőkanál étolaj
  • 0,5 csomag burgonya fűszersó
  • 30 dkg bébirépa
  • só

Elkészítése

Szeleteljük fel a pulykamellet vékony szeletekre, majd egy hőállótálba öntsük bele az étolajat, rakjuk bele a hússzeleteket és szórjuk meg mindkét oldalát a füszerekkel és keverjük jól össze.

Igazítsuk úgy a húsokat, hogy ne legyenek egymáson és rakjuk rá a paradicsomot. Azután a reszelt sajtot, úgy hogy mindenhol befedje.

A burgonyát meghámozzuk, hasábra vágjuk és megmossuk, kissé lecsöpögtetjük, de nem szárítjuk meg. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a burgonyát meglocsoljuk étolajjal, rászórjuk a füszerkeveréket, majd jól összekeverjük és betesszük a hideg sütőbe. Az előkészített pulykamellel együtt 200 fokon hőlégkeveréssel 50 percig sütjük.

Közben elkészitjük a párolt bébirépát. A bébirépát egy csipet sóval kevés vizben 10-15 percig pároljuk. Ha kész, leszűrjük és a fűszeres burgonyával és a sajtos pulykamellel táljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sajtos-pulykamell-fuszeres-burgonyaval-es-bebirepaval/