Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos pulykamell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg pulykamell
  • 4 tojás
  • 40 dkg tejföl
  • 35 dkg reszelt sajt
  • 15 dkg finomliszt
  • 0,5 dl tej
  • 1 evőkanál étolaj
  • bors
  • fokhagyma granulátum
  • Ételízesítő
  • só

Elkészítése

A pulykamellet kb tenyérnyi vagy kisebb, vékonyabb szeletekre vágjuk és besózzuk.

A tejfölt kikeverjük 2 tojással, ízlés szerint sóval, őrölt borssal, fokhagyma granulátummal.

A liszthez teszünk 1 kiskanálnyi ételízesítőt és elkeverjük benne.

2 tojást felverünk, kevés ételízesítővel ízesítjük és kb fél dl tejjel hígítjuk.

Egy 25*35 cm-es jénai alját meglocsoljuk az étolajjal, megszórjuk reszelt sajttal (ne vastagon) és élkezdjük a hús rétegezését. Egyenként megforgatjuk a hússzeleteket a lisztben, utána a tojásban és egymás mellé fektetjük a jénaiban. Amikor elkészült 1 sor, akkor megszórjuk reszelt sajttal és meglocsoljuk a tojásos tejfölös keverékkel. Ezt addig folytajuk, amíg el nem fogy a hús. Nekem 3 sor lett. A végén ráöntjük a maradék tejfölt és bőven megszórjuk sajttal.

Bekapcsoljuk a sütőt alsó-felső sütésre és 180 fokon sütjük fél órát. Utána 220 fokra állítjuk és sütjük 20-25 percet.

Én amikor bekapcsolom a sütőt, akkor rakom be a jénait.

Burgonyapürével, savanyúsággal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sajtos-pulykamell/