Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkemell
- 1 dl tej
- kevés fokhagymapor
- 40 dkg bacon szalonna
- 30 dkg szeletelt sonka
- 4-5 tojás
- 40 dkg reszelt sajt
- kevés liszt
Elkészítése:
A csirkemellet kiklopfoljuk. A tejbe ételízesítőt és kevés fokhagymaport keverünk, majd ebben áztatjuk 1 órát a húst.
Torta alakú sütőformát kibélelünk szalonnával úgy, hogy kilógjon a szélére, mert ezzel fogjuk az egészet betakarni.
A csirkemell szeleteket lisztbe kevert tojásba forgatjuk, majd sajtba, és körberakjuk vele a baconnel kibélelt sütőt.
Betakarjuk sonka szeletekkel. Ezt folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak, majd betakarjuk a szalonnával és 200 fokos sütőben alufóliával letakarva sütjük kb. másfél órát.
Aztán kivesszük, kiborítjuk egy tepsire és még visszatesszük a sütőbe, hogy kicsit piruljon a teteje.