Elkészítése
A csirkemelleket hosszában szétnyitjuk, enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk és megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel. Az alufóliát vékonyan beolajozzuk és meghintjük fűszerkeverékkel, erre fektetjük a húsokat. A szeleteket befedjük a füstölt sonkával, majd sajttal, és szorosan felgöngyöljük. Az alufóliába csomagolt tekercseket tepsibe vagy sütőrácsra tesszük, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30–35 percig sütjük.
Sajtmártás
A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, majd felöntjük a tejjel. Sóval, fehér borssal és kevés szerecsendióval ízesítjük. Állandó keverés mellett selymesre főzzük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, és addig keverjük, amíg teljesen felolvad és sima mártást kapunk.
A megsült csirkemell-tekercseket óvatosan kicsomagoljuk, felszeleteljük, és a sajtmártással leöntve, tetszőleges körettel tálaljuk.
Tipp
Köretként kínálhatunk hozzá párolt rizst, burgonyapürét vagy grillezett zöldségeket. Ha karakteresebb ízt szeretnénk, a töltelékbe tehetünk füstölt sajtot vagy aszalt paradicsomot is.
