Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos-sonkás göngyölt csirkemell sajtmártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db csirkemellfilé
  • 20 dkg sajt
  • 20 dkg füstölt sonka
  • szárnyas fűszerkeverék
  • só
  • 0,5 dl étolaj

A sajtmártáshoz

  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 5 dl tej
  • 20 dkg reszelt sajt
  • só
  • szerecsendió
  • őrölt fehérbors

Elkészítése

A csirkemelleket hosszában szétnyitjuk, enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk és megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel. Az alufóliát vékonyan beolajozzuk és meghintjük fűszerkeverékkel, erre fektetjük a húsokat. A szeleteket befedjük a füstölt sonkával, majd sajttal, és szorosan felgöngyöljük. Az alufóliába csomagolt tekercseket tepsibe vagy sütőrácsra tesszük, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30–35 percig sütjük.

Sajtmártás

A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, majd felöntjük a tejjel. Sóval, fehér borssal és kevés szerecsendióval ízesítjük. Állandó keverés mellett selymesre főzzük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, és addig keverjük, amíg teljesen felolvad és sima mártást kapunk.

A megsült csirkemell-tekercseket óvatosan kicsomagoljuk, felszeleteljük, és a sajtmártással leöntve, tetszőleges körettel tálaljuk.

Tipp

Köretként kínálhatunk hozzá párolt rizst, burgonyapürét vagy grillezett zöldségeket. Ha karakteresebb ízt szeretnénk, a töltelékbe tehetünk füstölt sajtot vagy aszalt paradicsomot is.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sajtos-sonkas-gongyolt-csirkemell-sajtmartassal/